Met Joost naar

Met Joost naar…

Met Joost naar China Tibet Nepal Kanton Kathmandu Hemeltrein Lhasais een kleine, specialistische reisorganisatie. Joost richt zich op buitengewone reizen naar de Himalayalanden, Karakoram en de veilige delen van het Midden Oosten.

Wat we doen:
 • Rondreizen : Hotelreizen over schitterende, uiterst veelzijdige routes per (mini)bus en/of (in China) gedeeltelijk per trein. De rondreizen hebben, naast veel aandacht voor lokale cultuur en geschiedenis, een grote focus op natuur en landschap. Tijdens optionele dagtochten gaan we er met grote regelmaat te voet op uit. Joost zoekt voor zijn rondreizen altijd naar de balans tussen cultuur en natuur, stad en platteland, heden en verleden. Overnachtingen in middenklasse hotels, centraal gelegen of op bijzondere locaties.
 • Voettochten : hoofdzakelijk in de Nepalese en Tibetaanse Himalaya. Weken lang geen asfalt of auto’s, alles gaat te voet. Je bent meerdere uren per dag op de paden in een uiterst spectaculair landschap. De dalen zijn rijk aan cultuur en natuur, hogerop loop je een wereld van buitenaardse schoonheid binnen. Overnachting in hotels en lodges, af en toe homestay.
 • Avontuurlijke reizen : Pittige reizen per 4WD door moeilijk begaanbaar gebied. Volkomen niet-toeristisch. Overnachting in zeer eenvoudige guesthouses of kamperend in de wildernis.
 • Individuele arrangementen : Maatwerk voor privégezelschappen vanaf twee personen. Volledig of deels georganiseerde reizen, met of zonder begeleiding. Offerte op aanvraag.

Joost leidt ter plaatse alle reizen zelf. 

Wie is Joost?

Joost is Joost Horsthuis, volbloed Tukker tevens wereldburger, inmiddels ruim tien jaar op meerdere fronten actief in het reisvak. Thans leidt Joost het gespecialiseerde MET JOOST NAAR… waarvan de puntjes kunnen worden ingevuld met nagenoeg alle landen in en rond de Himalaya en het Midden Oosten. In Joost ligt immers het woord “oost” besloten, alle reizen gaan oostwaarts. Joost heeft een geheel eigen visie op reizen, waarbij de ervaring van iedere reiziger voorop staat. Geen massatoerisme en zeker niet verplicht tapijtwinkels bezoeken, wel echt ergens zijn, dat is het speerpunt van waaruit ieder jaar een reiskalender met een beperkt aantal bijzondere bestemmingen wordt samengesteld. Voor iedere reis wordt met zorg het beste seizoen gekozen. Joost werkt samen met gerenommeerde agentschappen in het land van bestemming, en op reis met lokale staf waar we trots op zijn, omdat die zijn waarde in de Joost-organisatie al jaren bewijst.

Sinds 2015 leidt Joost het aardbevingsproject Laprak Rescue in Nepal. Daarnaast werkt  Joost nauw samen met Journey Home Foundation in Kathmandu, die strijdt tegen (sexuele) uitbuiting en meisjeshandel op het Nepalese platteland.

 Op reis met Joost

Met Joost naar Annapurna

 • kleinschalig (kleine groepen)
 • veelzijdig
 • geen massatoerisme
 • grote focus op natuur en landschap
 • door de wol geverfde reisleiding en staf
 • bijzondere overnachtingen
 • fascinerende excursies
 • veel ‘te voet er op uit’
 • individuele vrijheid
 • ruimte voor ontspanning (het is ook vakantie!)
 • gedegen voorbereiding
 • geen boekings- of dossierkosten
 • aanbetaling pas bij gegarandeerd vertrek

Echt ergens zijn” is een wezenlijk aspect van alle Joost-reizen. Joost beschouwt de wereld nadrukkelijk niet als een themapark : we gaan niet zoveel mogelijk bezienswaardigheden op één dag fotograferen. Wel : tijd nemen voor een echte ontmoeting met een ander land, een andere cultuur, en andere mensen.

Wie gaan er mee met Joost?
 • Rondreizen : ieder gezond mens met een enigszins flexibele instelling kan mee op een rondreis. De Joost-rondreizen spreken in het bijzonder liefhebbers aan van natuur, cultuur,  geschiedenis en authenticiteit. Omdat er onderweg veel te zien en te doen is, zijn de rondreizen actief te noemen, maar ongedwongen.
 • Voettochten : een basisconditie is een voorwaarde voor plezier tijdens een trektocht in de bergen. Leeftijd is van minder belang, een flexibele instelling des te meer. Je moet het vanzelfsprekend leuk vinden om per dag meerdere uren in de bergen te lopen, en dat ook kunnen. Je bagage wordt gedragen door porters of yaks. Ervaring in de bergen is niet noodzakelijk.
 • Avontuurlijke reizen : voor reizigers die tegen een stootje kunnen, en op zoek zijn naar puur avontuur.
Reizen in een groep

Met Joost naar China Tibet Nepal Kanton Kathmandu Hemeltrein LhasaVrijheid is principieel voor alle Joost-reizen : voel je niet teveel gebonden aan de groep. Natuurlijk, we reizen met elkaar en slapen onder één dak. Maar wat je ter plaatse onderneemt is aan jezelf, er zijn geen verplichte groeps- of sociale activiteiten.

Iedere rondreis heeft een uitgebreid programma met bijzondere excursies en wandelingen, die nooit verplicht zijn maar altijd de moeite waard. Daarnaast heeft Joost ideeën te over, en uiteraard heb je die zelf ook, vraag gerust assistentie. Er is kortom veel ruimte om je eigen plan te trekken. Je kleurt je dagen naar eigen inzicht in : je maakt je eigen reis.

Tijdens de voettochten is het ‘teamverband’ tussen deelnemers (en de staf) sterker, en de mogelijkheden om je eigen plan te trekken kleiner. Het Joost-team zorgt er voor dat iedereen in zijn eigen tempo kan lopen, een belangrijke voorwaarde voor een plezierige voettocht.

Joost-reizen brengen je geregeld naar plaatsen waar anderen niet zo snel komen. De meest onvergetelijke ervaringen zijn juist die, die je niet in de reisbeschrijving of reisgids leest. Dat onvoorspelbare is het mooie van reizen. Het is je eigen unieke ervaring, het onverwachte dat minstens zo bijzonder is als wat je van tevoren bedenkt.

Meer weten, of mee op reis? Neem contact op met :

MET JOOST NAARANATOLIE IRIS IBERICA JOOST

Joost Horsthuis
Het Stift 8
7595LE Weerselo
0622941734
0541661703 (ma – do 10.00-15.00)

joosthorsthuis@gmail.com
joost@metjoostnaar.nl
www.metjoostnaar.nl